Lesaanbod

Kleutergym

De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door waarbij de drang tot bewegen erg belangrijk is. Elk kind is anders, het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en een ander kind kent helemaal geen vrees. Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Bij kleutergym worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan doen. Daarbij proberen wij het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Of het nu een soepel kind of niet soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor alle kleuters.

Jongensgym

Afhankelijk van het aantal jongens, wordt er per seizoen bekeken of er een jongensgroep kan worden opgestart. Het is enorm leuk om te zien hoe de jongens hun energie kwijt kunnen doormiddel van klimmen, klauteren, springen, rennen en zwaaien. Elke gymles ziet er weer anders uit en de jongens hebben er veel plezier in. Bovendien is gymnastiek een perfecte basis voor alle andere sporten en het is ook leuk en goed om gym nog naast een andere sport te doen.

Turnen

Turnen kunnen zowel jongens als meisjes doen. Op elk niveau kan er geturnd worden. Als je nu lenig bent of juist niet, het maakt niet uit. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. Er zijn verschillende niveaus. Je kunt ook altijd meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op plaatselijk of regionaal niveau. In de turnwereld wordt er onderscheid gemaakt tussen dames en heren. Bij de dames wordt er voornamelijk getraind op sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en een vloeroefening. De heren daarentegen maken gebruik van de ringen, rekstok en de brug aangevuld met sprong en een vloeroefening. Naast alle turnonderdelen is er tijdens de training ook ruimte voor spel. Een warming-up in de vorm van een tikspel, diverse spieroefeningen, etc. In de trainingen staat bij RSO plezier in bewegen voorop!

Springen

Eens in het jaar doet onze vereniging mee aan de springdwedstrijden. Dit zijn wedstrijden waarbij je in groepjes van 6 en maximaal 9 kinderen moet springen op verschillende toestellen. De toestellen waarop gesprongen kan worden zijn langemat, minitrampoline valmat, plankoline kast, minitrampoline paard en kast plank. Juf Wilma bekijkt tijdens de trainingen welke kinderen mee kunnen doen aan de springwedstrijden. Sommige sprongen zijn namelijk erg moeilijk.

Acrogym

Acrogym is turnen, dansen en acrobatiek in één! Het wordt beoefend in een team en is geschikt voor jongens en meisjes van alle leeftijden.